120 Of The Most Creative Earrings For Geeky GirlsRain Clouds www.boredpanda.co… Omg, i want every single one of those 😼

Vad gör ett smycke vÀrt att kallas "arvkvalitet" och vad menas med termen? Enkelt uttryckt Àr arvsmycken erkÀnd som smycken som slÀpps genom generationer, dÀr som en "arvkvalitet" -bit kan eller inte kan överlÀmnas men uppvisar flera huvudegenskaper som man kan förvÀnta sig av smycken som tÄl att stÄ emot mÄnga mÄnga Är av ha pÄ sig. Ett stycke av arvkvalitet beskrivs bÀst som avancerade smycken med kvalitetsmaterial, exakt hantverk och solid konstruktion. De mest vÀrdefulla arvtidssmyckena uppvisar ocksÄ unik design, specialbehandling och sentimental vÀrde. Den hÀr delade artikeln hjÀlper lÀsarna att skilja mellan vÀrdefulla bitar som Àr avsedda att vÀrdesÀttas hela livet och bitar som Àr mindre vÀrdefulla.

Kvalitetsmaterial

Det mest uppenbara kÀnnetecknet för smycken av arvkvalitet Àr att de Àr konstruerade med kvalitetsmaterial. SÄdana material kan inkludera men Àr inte begrÀnsade till högkarat guld, fint och sterlingsilver, platina, Àdelstenar och halvÀdelstenar och organiska Àdelstenar.

Ädelmetallerna guld, silver och platina vĂ€rderas för sin sĂ€llsynthet och skönhet. Även om de Ă€r formbara Ă€r dessa metaller anmĂ€rkningsvĂ€rt motstĂ„ndskraftiga mot korrosion, vilket gör dem mycket önskvĂ€rda för smycken.

Rent guld mÀts som 24-karat och anses i allmÀnhet vara för mjukt för att bÀras som smycken, dÀrför Àr det vanligtvis legerat med andra metaller som koppar, silver och titan för att stÀrka det. Resultatet Àr guld av varierande karats och nyanser, och i allmÀnhet desto högre guldinnehÄll desto dyrbarare anses stycket vara. I USA dominerar 14 karat guld. I Europa Àr 18 karat vanligast, och i delar av Asien och Mellanöstern Àr 22- eller 24-karat guld standarden. PÄ avancerade smycken stÀmplas karatinnehÄllet vanligtvis pÄ stycket.

Silver Ă€r det mest rikliga av alla Ă€delmetaller, och nĂ€r det ges en hög polering Ă€r dess reflekterande egenskaper oövertrĂ€ffade. Det har kanske varit den mest eftertraktade Ă€delmetallen genom tiderna, troligtvis pĂ„ grund av dess hĂ„llbarhet i kombination med dess skönhet. En av hemligheterna i silver Ă€r att det enkelt smickrar alla hudtoner. Även om det Ă€r mer hĂ„llbart Ă€n rent guld, som guld, Ă€r rent silver i sig för för mjukt för att bĂ€ras som smycken. Sterling silver Ă€r en legering av 92,5 procent silver och 7,5 procent koppar. Denna kombination stĂ€rker silver och behĂ„ller dess Ă€delmetallegenskaper.

Platinens popularitet nĂ€r avancerade smycken började för mer Ă€n 2000 Ă„r sedan i sydamerikanska indiska kulturer och som silver Ă€r det vĂ€rdefullt för sin mycket reflekterande fĂ€rg. En annan viktig egenskap hos platina Ă€r dess hĂ„llbarhet, som inte övertrĂ€ffas av nĂ„gon av de andra Ă€delmetallerna. Även de mest kĂ€nsliga stilarna som Ă€r utformade med platina behĂ„ller sin form permanent; detta tillĂ„ter smyckekonstnĂ€rer en stor kreativ frihet nĂ€r de bildar komplicerade bitar. De flesta platina smycken tillverkas med minst 85 procent ren platina. Palladium, rutenium och iridium, som ocksĂ„ Ă€r medlemmar i platinafamiljen, legeras ofta med platina för att förbĂ€ttra dess glans och hĂ„llbarhet.

Förutom metall kan arvkedjor av arvkvalitet innehÄlla en mÀngd skickligt uppsatta stenar och organiska material. Dessa material kan strÀcka sig frÄn det mycket dyra och sÀllsynta till det halvÀdelbara och smakfullt fÀrgade. Det viktigaste Àr hur vÀl dessa material Àr integrerade i den övergripande designen och hur sÀkert de Àr instÀllda i stycket. Bara för att en 5-karat diamant slÀpps in i en 18 karat guldring betyder det inte att den kvalificeras som arvkvalitet.

Dyra Ă€delstenar som diamanter, smaragder, rubiner och safirer representerar Ă€delstenar. Även om diamanter Ă„tnjuter omedelbart erkĂ€nnande som sĂ€llsynta och dyrbara, Ă€r safirer teoretiskt fyra gĂ„nger sĂ„ sĂ€llsynta som diamanter. Safirer Ă€r vĂ€ldigt hĂ„llbara, nĂ€stan bara med diamanter i hĂ„rdhet och kommer ibland i sĂ€llsynta fĂ€rger Ă€n blĂ„tt, kallade "fancy" eller "partyfĂ€rger. Skattade av de antika Inka och Aztekerna, smaragder Ă€r vĂ€rldens mest vĂ€rdefulla Ă€delsten - efter vikt Kolombianska smaragder Ă€r bland vĂ€rldens vackraste, uppskattade för sin outspĂ€dda orörda gröna. Otroligt djup röd glans Ă€r signaturen pĂ„ den underbara rubin med de finaste och sĂ€llsynta kallas "duvor blod" pĂ„ grund av deras oövertrĂ€ffade intensiv röd fĂ€rg.

Halvedelstenar Ă€r per definition mer riklig Ă€n sina högre prissatta familjer och uppskattas frĂ€mst för sin skönhet. Exempel pĂ„ halvĂ€delstenar inkluderar turkos, ametist, blodsten, kubisk zirkoniumoxid, granat, onyx och opal. Även om korall- och pĂ€rlemorfĂ€rg inte Ă€r tekniskt stenar, betraktas de ocksĂ„ som halvĂ€delbara.

Andra material som anses halvĂ€delbara inkluderar bĂ€rnsten, elfenben, fossiler och exotiska skogar. Dessa material benĂ€mns ofta "organiska Ă€delstenar" och presenterar en unik och ovanlig behandling för smycken med sĂ€rskiljning. BĂ€rnsten Ă€r fossiliserad tall trĂ€dssap, de flesta kommer frĂ„n de baltiska staterna i Östeuropa och före detta Sovjetunionen.

Elfenben kan komma frÄn en mÀngd djur inklusive förhistoriska mammuter, men i Ärhundraden var elefant elfenben det mest uppskattade. I ett försök att bevara arter som Àr decimerade av elfenbenshandlingen antogs internationella elfenbensförbud, vilket gjorde det till ett brott att slakta ett djur helt enkelt för det. Naturligtvis finns det fortfarande cachemÀrken av elfenben som tagits före inledningen av vÀrldsomspÀnnande förbud, detta kallas "förbud mot elfenben" och Àven om dess anvÀndning Àr laglig vÀljer mÄnga noggranna juvelerare att anvÀnda istÀllet elfenben. Ett sÄdant alternativ Àr den hÄrda frukten frÄn Elfenbenmutterpalmen, som har en anmÀrkningsvÀrd likhet med dÀggdjurens elfenben.

I del tvÄ av den hÀr artikeln kommer vi att undersöka vikten av avancerat hantverk, sentimentalt vÀrde och korrekt skötsel för ett mycket uppskattat verk.