Creative with sticks. This item is in HobbyHan … – #Article #Creative #This … #WoodWorkingCreative with sticks. This item is in HobbyHan #Article #Creative #This #WoodWorking

När jag plockar upp ett smycke kanske en brosch, vänder jag nästan omedelbart på det. Många gånger har säljaren kommenterat "Det är inte guld eller silver".

För mig är detta irriterande eftersom det inte är det jag letar efter.

Guld och silver intresserar mig inte särskilt och ofta kan jag inte urskilja fina smycken på ett ögonblick innan jag hanterar det.

Så vad letar jag efter:

Först vill jag se till att broschstiftet eller baksidan av smycken är intakt och inte trasig / skadad.

Då letar jag efter att det finns en signatur. Med kännedom om olika signerade vintage-kostymsmycken, kan jag nu identifiera vem företaget eller tillverkaren i första hand letar efter många stycken, utan att plocka upp det och titta på baksidan. Så när du har några få minuter tar du en resa genom vintage-smyckenwebbplatserna och tittar på fotografier och företag.

Om det inte finns någon signatur - smyckes konstruktion och de fynd som används kan ge värdefulla ledtrådar till datering. Men mer av det i en senare artikel.

Tillbaka till signaturen. Titta på formuleringen kan ge värdefulla ledtrådar till datum.

Först namnet - Utsökt producerade smycken från 1914 fram till slutet av 1970-talet men deras signatur visade sig inte förrän efter 1953 (bekräftad information från en arbetsgivare som tillverkade smycken & # 39; s formar) Så alla utsökta smycken med en signatur datum till efter 1953 till omkring 1979. Förmodligen mer exakt från 1956 men bekräftas fortfarande.

Slå upp företaget för att se när de var i produktion, kommer att ge en tidsperiod att arbeta med. Den mesta informationen finns nu på internet och du kan ha tur att hitta när smycken faktiskt patenterades.

Symbolen för höger kopia - c i en cirkelmarkering betyder att den gjordes efter 1955. Det berodde på att Trifari vann ett stämning det året, och alla följde efter att kopiera rätt på sina mönster snarare än att patentera dem.

Hur presenteras signaturen - i manus, förkortad, blockbokstäver, stor bokstav för namns första bokstav sedan små bokstäver. Detta kan också hjälpa hittills. Återigen finns det många webbplatser och Yahoo-grupper som kan hjälpa. Exquisite, Miracle och Kenneth Lane är bara några som har ändrat sin signatur och detta kan datera dem till när den typen av signatur användes.

Väntande pat och designnummer är också ledtrådar. Pat väntande datum till före 1955. Återigen har många webbplatser listor med patent. Boucher och Sphinx är två företag som använde nummer för sin design. Med eller utan namnsignatur.

Så bara genom att titta på en signatur på en plack eller kartong kan du ge många möjligheter att träffa dina vintage-smycken