Jewelry Box Jewelry Box Ringbox Angel by LonasART on EtsyJewelry Box Jewelry Box Ringbox Angel by LonasART on Etsy

Smykkedesign är fångstelementet och dessa mönster är det viktigaste som skiljer en smyckedesign från en annan. Den verkliga framgången bedöms av designkvaliteten, dess karaktär, hantverk och slutligen det materiella värdet. Kina har uppskattat sitt hantverk och lagt dem in i smyckedesign som det nu ser en enorm tillväxt under de senaste decennierna.

Det finns en snabb tillväxt på konsumentmarknaden som väcker efterfrågan på kinesiska silversmycken, eftersom deras hantverkskompetens och koncept för design är unika. Speciellt får designarna från Taiwan, Hong Kong och Kina fram den kinesiska själen och presenterar sin kulturella identitet i att skapa smycken.

Kinesiska silversmycken ser fantastiska ut och detta inkluderar hårets dinglande ornament till fantastiska kronor med hängen i jade. Smycken för kinesiska är alltid en uppskattad utsmyckning och smyckesdesignmästarna tillämpar innovationer och lämnar inte någon sten ovändig för att utveckla speciella färdigheter inom smyckstillverkning.

De kinesiska silversmycken fick ett uppsving, men marknaderna verkade mättade med produkter av låg kvalitet som verkade identiska. Det saknades innovation och sedan började de kinesiska konstnärerna ta fram sina traditionella mönster som representerade deras övertygelse och kultur. Idag har inte bara kinesiska silversmycken, utan också det vita guldet i 18k-ornament, gillade människor och de älskar att betona sina ornament med stenar.

Attraktiviteten och skönheten i kinesiska silversmycken som skapar trend är att de kulturella arverna överförs genetiskt. Själen finns i varje smycken och som skiljer kinesiska smycken från andra. Det finns distinkta traditioner och dessa införlivas naturligt i smycken som traditionella element. Dessa tolkar också sin mening perfekt eftersom de flesta smyckesdelar har andligt budskap.

De ursprungliga lockringarna var små i storlek och tillhörde bara eliterna. Dessa fästen hade doft som representerar bärarens dygd. Men nu kommer de nya kinesiska silversmycken minus doften, men har mönster av fack och blommor som är traditionella symboler för kinesisk kultur.

Idag är Kina marknaden den näst största inom silversmycken och beräknas 2020 vara den största efter USA. Kinesiska smycken marknaden expanderar snabbt och de kommer med innovativa smycken design. Den senaste kinesiska trenden av silversmycken handlar om att införliva Phoenix, drakar och olika kinesiska karaktärer. Bortsett från detta erbjuder deras hantverk en skärande tävling. I själva verket anpassar även de västerländska formgivarna kinesiska traditionella symboler, men behåller den som en design och involverar inte att göra det meningsfullt.

Kinesiska smycken trend gör också deras smycken distinkta genom att blanda kulturella mönster. De inhemska traditionerna är smälta med vanliga teman och designen är trendiga. Även idag har låshängen i porslin inte tappat sin charm och med utvecklingen av hantverk har det blivit ett dekorativt motiv. Ändå är det värderat att representera livslängd och god hälsa. Den nya smyckenstrenden av kinesiska kommer med gittermönster som lägger till variation i ringen, vilket får fram elegansen i hantverk och design som vem som helst skulle vilja äga.